Tilbage på sporet
Støtte til skole- og studielivet

Energiforvaltningsforløb til dig, der ønsker støtte til at klare skole- og studieliv

Når dit barns nervesystem er overbelastet gennem en længere periode, er det essentielt at finde frem til, hvad der særligt fremprovokerer reaktionerne. På den måde kan vi arbejde med årsagerne til barnets reaktioner og mistrivsel.

I dette forløb tilbyder jeg målrettet støtte til både dig og dit barn.

Det er ofte ikke kun én faktor, der fører til et overbelastet nervesystem og gør det svært for dit barn at overskue en almindelig hverdag, som jævnaldrende måske kan.

Forløbet “Tilbage på sporet” er udviklet til børn og unge, der oplever mistrivsel og har brug for støtte til at genfinde balancen og skabe en mere stabil hverdag. Forløbet bygger på en helhedsorienteret tilgang, der kombinerer terapeutiske metoder, struktur og redskaber til at håndtere både sociale, følelsesmæssige og kognitive udfordringer. Målet er at hjælpe barnet eller den unge med at genvinde tillid til egne evner, opbygge sunde rutiner og gradvist genfinde trivsel i hverdagen.

Forløbet indeholder psykoedukation, hvor du og dit barn/den unge (afhængig af barnets alder) får indsigt i, hvorfor barnet/den unge reagerer med frustration, mavepine, hovedpine eller lignende signaler på mistrivsel i bestemte situationer. Som forældre kan det være svært at finde et mønster i, hvorfor dit barn/den unge den ene dag kan gennemføre nogle af sine yndlingsaktiviteter, deltage en halv dag i skolen eller mødes med en ven og andre dage ikke kan overskue blot at komme op og i tøjet.

Sammen med dig og dit barn/den unge vil vi arbejde med strategier til at håndtere udfordringer, fokusere på ressourcer og finde redskaber til energiforvaltning, tilpasset barnet/den unge. Dette omfatter bl.a. fokus på stimuli og tilpasning af omgivelserne. Formålet er at afklare, hvordan barnet/den unge kan komme tilbage på sporet og opleve succes med de ting, der betyder allermest. Sammen tager vi udgangspunkt i barnets/den unges specifikke behov og ressourcer.

Jeg udarbejder en optrapningsplan i tæt dialog med dig og dit barn/den unge, og gerne også i samarbejde med relevante lærere og ledere på barnets skole eller den unges studie. Optrapningsplanen udarbejdes med respekt for barnets/den unges behov, men tager også hensyn til skolens/studiepladsens rammer og muligheder.

Tilbage på sporet

Individuelt tilpasset forløb

Til dig der har brug for støtte til at genfinde balancen i skole-/studieliv. ”Tilbage på sporet”-forløbet hjælper dig med at skabe en stabil hverdag gennem psykoedukation, energiforvaltning og en tilpasset optrapningsplan, så du kan opleve trivsel og ro i dine daglige aktiviteter.

10.000 DKK

Opstartssamtale på 90 minutter
8 almindelige konsultationer á 60 minutter

Forløbet indeholder blandt andet følgende:

  • Grundig anamnese og indsigt i dit barns/den unges situation, interesser samt ressourcer og udfordringer i relation til skole- og studieliv.
  • Udredning og opsætning af mål for forløbet.
  • Udarbejdelse af sensorisk profil inkl. interview, skriftlig rapport og opfølgning.
  • Min Dag | Min Energi-vejledning.
  • Digital adgang til Min Dag | Min Energi – et aktivitetsfokuseret redskab, der viser sammenhængen mellem aktivitet og energiniveau.
  • Input til hjemmearbejde og hjemmeøvelser, der støtter dit barn/den unge i at opbygge gode rutiner og stabilitet i sin energiforvaltning.
  • Udarbejdelse af en optrapningsplan i samarbejde med dig og dit barn/den unge og gerne også skole/studieplads. Dette kan bl.a. indebære besøg på skolen/studiepladsen, hvis det vurderes relevant.
  • Udarbejdelse af skriftlig rapport.

Konsultationerne foregår som udgangspunkt i min klinik, men kan også foregå hjemme hos jer, på skole/studieplads eller virtuelt.

Godt at vide om dit energiforvaltningsforløb

Hvornår er det en god idé at få lavet en sensorisk profil?

Hvornår er det en god idé at få lavet en sensorisk profil?

Mange mennesker, især dem der oplever hjernetræthed, har udfordringer med deres sanser. Det kan betyde, at deres hjerne har svært ved at bearbejde sanseindtryk som f.eks. lyde, lys eller berøring. Hvis sanserne er overbelastede eller forstyrrede, kan det påvirke livskvaliteten – her kan en sensorisk profil være en stor hjælp.

En sensorisk profil giver et detaljeret billede af, hvordan du reagerer på forskellige sanseindtryk. Når vi bliver mere bevidste om, hvordan sanserne fungerer, kan vi bedre forstå, hvordan vi kan øge mulighederne for at skabe ro og balance i hverdagen, så du kan opleve bedre trivsel, mere energi og øget livskvalitet.

Hvornår er en sensorisk profil relevant?

  • Hvis du har øget koncentrationsbesvær
  • Hvis du har svært ved at lære nye ting
  • Hvis du ofte over- eller underreagerer på almindelige situationer, f.eks. høje lyde eller mange mennesker

Ved at kende dine sanseforstyrrelser kan vi finde metoder, der hjælper dig med at opnå bedre sanseintegration og dermed skabe mere ro og overskud i hverdagen.

Sådan foregår et forløb

Individuelt energiforvaltningsforløb

Energiforvaltning og håndtering af hjernetræthed – skræddersyet til dine behov
Hjernetræthed opleves forskelligt fra person til person. Derfor tilpasser jeg alle mine energiforvaltningsforløb individuelt, så du får den støtte og viden, der præcist passer til dine behov.

I dit individuelle MDME-forløb vil du blive præsenteret for arbejdsredskabet Min Dag | Min Energi, som er et aktivitetsfokuseret analyse- og arbejdsredskab, udviklet specifikt til arbejdet med hjernetræthed og energiforvaltning.

Forløbet tilpasses dine behov, men der er nogle grundlæggende elementer, som vi altid arbejder med:

1. Viden og forståelse
Forståelsen af, hvorfor hjernetræthed opstår, er afgørende for at skabe motivation til forandring. Gennem viden om hjernetræthed opnår du indsigt i dine reaktioner og bliver i stand til at håndtere træthed på en hensigtsmæssig måde.

2. Interoception – lyt til din krop
Vi arbejder på, at du bliver opmærksom på dine personlige signaler for aktivitetsparathed, begyndende hjernetræthed og markant hjernetræthed. Sammen identificerer vi dine signaler på de forskellige energiniveauer. At blive mere opmærksom på disse signaler er én ting – at handle på dem er en anden. Det kræver træning at stoppe op og reagere på signalerne, men jeg støtter dig hele vejen.

3. Håndtering af aktiviteter
Sammen finder vi ud af, hvilke aktiviteter der er særligt energikrævende for dig, og hvilke der giver energi. Jeg vejleder dig i, hvordan små ændringer i dine omgivelser eller rutiner kan gøre krævende aktiviteter og opgaver mere overkommelige.

4. Accept
For at opnå fuld accept af din situation er det nødvendigt at få viden om og forståelse af din hjernetræthed og de faktorer, der forårsager den. Denne indsigt hjælper dig med at forstå, hvorfor du reagerer, som du gør, og – vigtigst af alt – hvordan du kan håndtere det. Accept er en proces, der kræver både tid og tålmodighed.

Dit mål – vores vej
Mit mål er at hjælpe dig med at opnå egen mestring af din hjernetræthed, så du kan forbedre din aktivitetsudførelse og få succes med de mål, du sætter dig. Sammen skaber vi fundamentet for en bedre hverdag, hvor du kan tro på din evne til at håndtere udfordringerne.

Opstartssamtale
Jeg anbefaler, at den første konsultation foregår fysisk i min klinik, gerne med deltagelse af en pårørende. Ved den første samtale gennemgår vi en del information, som kan være trættende, og derfor kan det være en hjælp at have en pårørende med.

Ved første konsultation får du også udleveret en MDME-vejledning, som du kan bruge gennem hele forløbet.

Min klinik ligger i rolige omgivelser med gratis parkering ved døren. Under alle fysiske konsultationer er der mulighed for at hvile både før, under og efter samtalen.

Kontakt mig nu …

Er du interesseret i en gratis og uforpligtende samtale, så kontakt mig via formularen.

Jeg vender tilbage til dig, så vi kan aftale et tidspunkt for samtalen.