Anna Rosa

Anna Rosa

Venøse blodpropper

 

For nogle år siden ændrede mit liv sig på et split sekund. Jeg var 33 år, levede et sundt og meget aktivt liv. Jeg spillede håndbold, løb, spiste sundt, røg ikke, og havde derudover to drenge på 7 og 5 år til at holde mig i gang.
Jeg havde et arbejde, hvor jeg havde mange bolde i luften, masser af møder og mange relationer – hvilket jeg i den grad trives i og var glad for.

Det liv forandrede sig en sommermorgen, hvor jeg vågnede med kraftigt dunkende hovedpine – og alt hvad jeg før havde taget for givet – blev ændret.
Jeg fik konstateret små venøse blodpropper i mit baghoved. Mine symptomer var hovedpine, svimmelhed og kvalme og efter en uges indlæggelse på neurologisk afdeling og en masse blodfortyndende medicin blev jeg udskrevet.

Da jeg blev udskrevet kunne jeg stort set kun ligge fladt i sengen. Hver gang mit hoved kom opad fik jeg kraftig hovedpine. Alle lyde var pludselig blevet høje og skingre, og gav hovedpine. Jeg var træt – sådan rigtig træt 24/7. Jeg var stadig svimmel og havde kvalme, hvis jeg var oppe i længere tid ad gangen.
Neurologisk afdeling mente jeg kunne starte på arbejde igen efter to til fire uger.
Jeg var ked af det, frustreret, magtesløs og modløs, og kunne ikke se mig ud af, hvordan jeg nogensinde skulle blive en god mor, kæreste og medarbejder igen.

Men, som sendt fra himlen, trådte Berit ind i mit liv. Hun kom med en stor faglighed og et stort hjerte, og med det samme følte jeg mig i gode hænder og tryg.
Hun guidede mig igennem – igennem hvordan jeg kunne fordele min energi og helt konkret hvordan jeg kunne klare min hverdag, og hvordan jeg skulle blive bedre.

Hun tog ikke kun vare på mit hoved, men mit liv – og min rolle som mor, kæreste, medarbejder og veninde. Berit hjalp mig tilbage på arbejde, ved at guide mig ift. plan for tilbagevenden og plan for hvordan jeg skulle gå op i tid. Hun rummede og hjalp når planen/planerne måske ikke holdte i første forsøg, og der var behov for en ny plan.

Hun hjalp mig tilbage i alle mine roller – jeg blev mor, kæreste og medarbejder igen.

Det tog en måned før jeg var på arbejde første gang, og det tog 9 måneder før jeg igen var 32 timer om ugen.

I dag er jeg stort set tilbage, som før, og ser i dag tilbage med kæmpe taknemmelighed – taknemmelig for at Berit trådte til, hjalp mig hel igennem. Jeg er i dag ikke i tvivl om at hun har en kæmpe andel i at jeg nåede så langt, og med min psyke intakt.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale Berit, og kan kun anbefale at bruge hende så hurtigt som det er muligt i dit eller dine pårørendes forløb.

Anna Rosa 38 år